Blogs

Ik heb altijd geschreven over communicatieonderwerpen. Hier vind je een overzicht. Sommige zijn van langer geleden, maar de boodschap is nog steeds van toepassing.
1 mei 2015
Laatste expeditie van Marc Cornelissen

Marc Cornelissen vertelde over kwetsbaarheid, het benutten van verschillen, over achterlaten en vooruit gaan (slithering snake), over mandaat en vertrouwen in leiderschap, integraliteit (we zijn er voor elkaar versus wij-zij). En bovenal: geniet van de opgave.

1 januari 2014
Babylessen in communicatie

Velen zullen het herkennen: ouderschap is genieten. Absoluut genieten. Zeker ook omdat ik elke dag nieuwe lessen in communicatie krijg. Lessen die universeel geldig zijn, dus ongetwijfeld ook voor jou en jouw organisatie.

18 januari 2012
Openheid overheid leidt niet tot meer vertrouwen

Een transparantere overheid leidt niet tot meer vertrouwen bij burgers. En dat is toch wat we geneigd zijn te denken en te verwachten. Een opmerkelijk onderzoek

20 februari 2011
7 eigenschappen van overheidscommunicatie

Steven Covey is wereldberoemd geworden met zijn boek over de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Maar niet alleen leiders hebben zeven eigenschappen. Ook de overheidscommunicatie kun je 7 eigenschappen toedichten.

22 februari 2010
Verwachtingen inlossen dankzij sociale media

Sociale media leiden tot nieuwe rollen voor communicatieprofessionals. Aspecten van de communicatietheorie die we belangrijk vinden maar in de praktijk niet of nauwelijks toepassen, worden nu eenvoudig haalbaar. Dat vraagt een andere attitude en rol van de communicatieprofessional.