|

Podcast | Communicatie 2 november 2022
De Bromcast is nu de Slimmer Schrijven podcast

Frank Bruining en Marcel Hoogland praten en discussiëren over ondernemen als persoonlijke ontwikkeling. Tegendraads, eerlijk en je leert ook nog iets.

Communicatie | Leiderschap 1 mei 2015
Laatste expeditie van Marc Cornelissen

Marc Cornelissen vertelde over kwetsbaarheid, het benutten van verschillen, over achterlaten en vooruit gaan (slithering snake), over mandaat en vertrouwen in leiderschap, integraliteit (we zijn er voor elkaar versus wij-zij). En bovenal: geniet van de opgave.

Communicatie 1 januari 2014
Babylessen in communicatie

Velen zullen het herkennen: ouderschap is genieten. Absoluut genieten. Zeker ook omdat ik elke dag nieuwe lessen in communicatie krijg. Lessen die universeel geldig zijn, dus ongetwijfeld ook voor jou en jouw organisatie.

Communicatie | Sociale media 22 januari 2013
De tweet die een rel deed ontstaan.
Sociale media lessen voor Zutphen

Een boze tweet leidde tot veel ophef in de gemeente Zutphen. De landelijke media pikten het op. Daarom 4 lessen omgaan met sociale media voor een gemeente.

Overheid 18 januari 2012
Openheid overheid leidt niet tot meer vertrouwen

Een transparantere overheid leidt niet tot meer vertrouwen bij burgers. En dat is toch wat we geneigd zijn te denken en te verwachten. Een opmerkelijk onderzoek

Overheid | Participatie 10 oktober 2011
Benoem geen ambtenaar participatie

Participatie en het gebruik van sociale media zou in de aderen van een organisatie moeten zitten. Elke (beleids)ambtenaar zou jaarlijks getoetst moeten worden hoe sterk zijn participatiegevoel is ontwikkeld. Om dat te bereiken heb je geen aparte functies nodig, maar een goed toegeruste werk- en cultuuraanpak.

Communicatie | Overheid 20 februari 2011
7 eigenschappen van overheidscommunicatie

Steven Covey is wereldberoemd geworden met zijn boek over de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Maar niet alleen leiders hebben zeven eigenschappen. Ook de overheidscommunicatie kun je 7 eigenschappen toedichten.

Communicatie | Sociale media 22 februari 2010
Verwachtingen inlossen dankzij sociale media

Sociale media leiden tot nieuwe rollen voor communicatieprofessionals. Aspecten van de communicatietheorie die we belangrijk vinden maar in de praktijk niet of nauwelijks toepassen, worden nu eenvoudig haalbaar. Dat vraagt een andere attitude en rol van de communicatieprofessional.